1. Početna
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Aktivacija CloudFlare u cPanel-u

Aktivacija CloudFlare u cPanel-u

CloudFlare u cPanel-u

CloudFlare je CDN (Content Delivery Network) usluga koja se koristi za keširanje statičkih sadržaja kao što su CSS i Javascript.

Pošto CloudFlare ima servere širom sveta, keširani sadržaj sajta se isporučuje sa najbliže lokacije do lokacije korisnika.

CloudFlare može biti omogućen za sajt preko cPanel kontrolnog panela hosting naloga. Kada uđete u panel, izaberite meni "Cloudflare".

Ako ste se već registrovali na CloudFlare, unesite pristupne podatke (imejl i lozinku). Ako se još niste registrovali, uradite to pomoću dugmeta Sign up.

CloudFlare в cPanel - избор на домейн

Kada se stranica CloudFlare učita u cPanel, iz padajućeg menija izaberite sajt za koji želite da je aktivirate.

Kada usluga CloudFlare nije omogućena za izabrani domen, videćete tekst "It looks like your domain mysupersite.com is not provisioned with Cloudflare."

Domain Overview

Da biste omogućili CloudFlare za sajt, kliknite na ikonicu Domains.

U "Domain Overview" možete videti status usluge - inactive ili active, da biste je omogućili ili onemogućili.

Provision Domain with CNAME Setup

Izaberite opciju Provision Domain with CNAME Setup i sačekajte dok se status ne promeni u aktivan i prikažu se DNS zapisi tog domena.

Morate sačekati osvežavanje DNS informacija, što može potrajati do 4 sata. Nakon ovog perioda, statički sadržaj Vašeg sajta će se isporučivati od strane CloudFlare-a.

CloudFlare će raditi za poddomen www. Ukoliko nemate preusmeravanje za Vaš sajt, bez obzira na to kako će se domen ukucati u pretraživač - sa ili bez www, možete podesiti preusmeravanje tako da se uvek učitava sa www.

Obnovljen: 13. јуна 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci