1. Početna
  2. Web aplikacije
  3. PrestaShop
  4. Aktivacija SSL-a (HTTPS) za PrestaShop

Aktivacija SSL-a (HTTPS) za PrestaShop

Da biste omogućili HTTPS konekciju sa sajtom, najpre je potrebno da na tom domenu imate instaliran SSL sertifikat.

info-iconZa sve domene u cPanel-u koji su hostovani na našim hosting serverima, automatski se instalira i produžava važenje AutoSSL sertifikata. Status AutoSSL sertifikata možete videti iz cPanel » SSL/TLS Status.

Aktivacija HTTPS za PrestaShop (verzija 1.7)

Aktivacija bezbedne HTTPS konekcije za sajt baziran na PrestaShop platformi je moguća iz administrativnog dela sajta u delu CONFIGURE » Shop Parameters » General.

Da biste aktivirali SSL (Enable SSL), neophodno je najpre kliknuti na link "Please click here to check if your shop supports HTTPS."

Ukoliko domen na kojem se nalazi PrestaShop stranica nema instaliran SSL sertifikat u cPanel-u, neće proći validaciju, tj. pojaviće Vam se obaveštenje/poruka da konekcija sa Vašim sajtom nije bezbedna (npr. "Your connection is not secure"). Kliknite na dugme za povratak na prethodnu stranicu (back button) tj. za povratak na administrativni panel sajta. Neophodno je da proverite (SSL/TLS Status) i instalirate SSL sertifikat da bi bilo moguće aktivirati bezbedno (HTTPS) povezivanje na Vašu online prodavnicu.

Enabling SSL from PrestaShop

Kada je za domen na kojem se nalazi PrestaShop stranica instaliran SSL sertifikat, pojaviće se oba - YES i NO - dugmeta. A promeniće se i veb-adresa stranice, koja će sada imati https na početku. Nakon uspešne provere, kliknite na YES dugme koje će se pojaviti.

Sačuvaj izmene - dugmeSačuvajte do sada načinjene izmene klikom na Save dugme, desno na dnu stranice.

Zatim aktivirajte drugu opciju - Enable SSL on all pages - klikom na YES.

Aktiviraj SSL za sve stranice sajtaNakon što sačuvate načinjene izmene, početna i sve ostale stranice vašeg sajta (online prodavnice) učitavaće se posredstvom bezbedne (HTTPS) veze.

Ažuriranje svih HTTP resursa na sajtu u HTTPS

Ukoliko se resursi na sajtu učitavaju (koriste) posredstvom nebezbedne (http) veze, oni moraju biti provereni i izmenjeni tako da se učitavaju sa sigurnih (https) adresa.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci