1. Home
 2. Hosting
 3. Kontrolna tabla cPanel
 4. Automatsko ažuriranje sistema putem Softaculous-a

Automatsko ažuriranje sistema putem Softaculous-a

Ažuriranje sistema se može obaviti automatski putem Softaculous-a.

Podešavanja se mogu izvršiti čak i priikom instalacije sistema odabirom Advanced options. Moguće ih je uključiti u kasnijoj fazi.

Ako već imate instaliran sistem, možete podesiti postavke automatskog ažuriranja iz menija “Options“. Zatim je potrebno odabrati ikonu “Edit details” umesto instalacije.

Prikazaće se sledeće:

Automatsko ažuriranje - aktivacija putem Softaculous-a
Podešavanje za automatsko ažuriranje sistema putem Softaculous-a
 • Zaustavljanje obaveštenja o ažuriranju (Disable Update Notifications)
 • Podrazumevano, prilikom instalacije novog sistema u okviru Vašeg hosting naloga, dobijate obaveštenje putem mejla o dostupnim verzijama. Poruke se šalju preko Softaculous-a. Ako ne želite da primate obaveštenja o ovim instalacijama, možete označiti ovu opciju. To će zaustaviti obaveštenja o novim verzijama instaliranog sistema.

  Obaveštenja se šalju preko adrese, koju ste naveli u meniju “Email Settings”. Ako ne želite da primate obaveštenja ni za jedan sistem, možete da promenite imejl u “Email Settings”.

 • Automatsko ažuriranje (Auto Upgrade)
 • Ažuriranje sistema se može izvršiti ručno ili automatski (putem Softaculous-a) bez potrebe za bilo kakvom intervencijom sa Vaše strane. Ako želite da se ažuriranje odvija automatski, morate odabrati opciju “Auto Upgrade”. Nakon objavljivanja nove verzije sistema instaliranog na hosting nalogu, ona će se automatski nadograditi. Nakon ažuriranja, dobićete imejl sa obaveštenjem.

  Updated on 2. September 2022.

  Was this article helpful?

  Related Articles