1. Početna
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Gde mogu da vidim statistiku posećenosti mog sajta?

Gde mogu da vidim statistiku posećenosti mog sajta?

Kontrolna tabla za upravljanje hosting nalogom, cPanel, pruža razne mogućnosti za pregled statistike Vašeg sajta. Nakon što se prijavite u cPanel, odaberite meni "Metrika".

Imate mogućnost da izaberete podmeni "Posetioci" i vidite poslednjih 300 posetilaca.

U meniju "Protok" možete da pratite protok Vašeg sajta. Ta funkcija pokazuje mesečni protok i ukupan realizovani saobraćaj, uključujući i HTTP, FTP, imejl korespodenciju.

Preko "Raw Access" možete preuzeti logove pristupa Vašem nalogu preko HTTP-a, HTTPS-a i FTP-a. Logovi su kompresovani. Nakon toga je potrebno da ih otvorite sa nekim od uređivača teksta (na primer Notepad++).

U meniju "Greške" je dostupno poslednjih 300 poruka o greškama sa Apache veb servera. Prikazuje se IP adresa posetioca i URL adresa veb sajta. Statistika može biti korisna, na primer, za otkrivanje fajlova koji nedostaju Vašem sajtu.

"AWStats" je takođe alat za statistiku. Preko mnoštva raznih grafika možete da pratite posete na sajtu za različite vremenske periode (dan, mesec itd.). Imate mogućnost da pratite koje stranice su najposećenije, kako su korisnici stigli do Vašeg sajta, informacije o uređajima korisnika i sl.

U podmeniju "Iskorišćenost resursa" se može pratiti potrošnja resursa Vašeg naloga.


Obnovljen: 8. августа 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci