1. Početna
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Indeks fajl sajta (index.html)

Indeks fajl sajta (index.html)

podrazumevani indeks fajl-index.htmlSvaki novi sajt u okviru hosting naloga, u osnovnom direktorijumu - public_html ima podrazumevani indeks fajl index.html, koji učitava stranicu sa tekstom “Očekujte uskoro!”.

Putanja do osnovog direktorijuma:

/home/cpuser/public_html

Kada korisnik pristupi sajtu, veb server proverava da li je indeks fajl dostupan u direktorijumu sajta, te je ovo prvi sadržaj koji se učitava.

Uređivanje index fajla

Sistemski fajl index.html je statičan fajl koji se može direktno urediti preko cPanel-a »File manager s jednim od dostupnih editora - Edit ili HTML edit.

Ovaj domen je registrovan za SuperHosting.RS korisnikaindex.html sadrži HTML kod, koji ispisuje tekst “Očekujte uskoro!” i “Ovaj domen je registrovan za SuperHosting.RS korisnika”.

Stil stranice se nalazi u dodatnom fajlu - sh_style.css. U njemu, CSS kod opisuje izgled stranice - font, veličinu teksta i naslov, boju pozadine i druge elemente dizajna.

Pomoću opcije Edit (ili HTML Edit) u File Manager-u možete urediti sadržaj ovog fajla, promeniti tekst, dodati slike ili drugo.

Prioritet učitavanja indeks fajlova

index fajlovi, poređani po prioritetuAko postoje drugi tipovi indeksnih fajlova u direktorijumu sajta, veb server će izabrati da učita onaj koji ima najviši prioritet..

Indeks fajlovi sortirani po prioritetu:

index.htm, index.htmlindex.php

Važno: Nakon što instalirate aplikaciju na Vašem hosting nalogu da bi se njen indeksni fajl (index.php) učitao umesto podrazumevanog (index.html), preimenujte ili uklonite index.html. .
Prioritet indeksnih fajlova može se promeniti specijalnom direktivom u .htaccess fajlu.

DirectoryIndex myfile.html index.php index.html index.htm
Obnovljen: 20. августа 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci