1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Inteligentna SPAM zaštita

Inteligentna SPAM zaštita

Svi hosting paketi koje SuperHosting.RS ima u ponudi, imaju automatski SPAM filter.

Uz SuperPro i SuperHosting pakete nudimo novi nivo zaštite - inteligentni SPAM filter.

Inteligentna zaštita od neželjene pošte je automatski omogućena za Vaš hosting nalog. Da bi pravilno funkcionisala, potrebno je da aktivirate SpamAssassin filter. Ako je SpamAssassin onemogućen, možete ga ponovo omogućiti u cPanel »Spam filteri.

Kako funkcioniše inteligentna SPAM zaštita?

Ovaj filter koji se "sam obučava", sakuplja informacije o imejlovima koje primate, uključujući one koji su spam. Na osnovu prikupljenih informacija, alat počinje da prepoznaje i sortira imejlove i to svaki put čini sve efikasnije.

Aktivirajte SpamAssassin i čuvajte neželjene imejlove u Spam / Junk folderu kako bi inteligentni SPAM filter mogao da ih koristi

Filter prepoznaje poruke koje ste sortirali u Spam ili Junk foldere kao neželjene i štite Vaš Inbox od dolaznih spam poruka u realnom vremenu. Za bolji rezultat treba da premestite neželjene imejlove u Vaš Spam folder. Svaki put kada se takva poruka primi, biće lako prepoznata i tretirana.

Sve ostale poruke u ostalim folderima imejl naloga će biti identifikovane kao “ham“ Termin "ham" je sinonim za imejlove koji nisu spam i koristi se za definisanje legitimnih poruka. U slučaju da je “ham“ imejl prepoznat kao spam poruka, treba da ga premestite u drugi folder. Na ovaj način možete pomoći filteru da efikasnije otkriva neželjenu poštu i smanji verovatnoću grešaka u budućnosti.

Ako ste greškom pomerili poruku u Spam / Junk folder, možete je jednostavno vratiti u inbox. Filter tretira svaki imejl kao jedinstven, tako da ako otkrije da je poruka promenila lokaciju, izmeniće svoju bazu podataka u vezi sa tom porukom.

Što više imejlova primite, to će SPAM filter biti efikasniji zbog toga što će njegov sistem biti bogatiji podacima.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci