1. Home
  2. Hosting
  3. Kako da izvršim prenos domena i veb-sajta kod vas?

Kako da izvršim prenos domena i veb-sajta kod vas?

Da biste izvršili prenos domena ili Vašeg veb-sajta na Superhosting.RS, morate naručiti tu uslugu preko našeg sajta.

Prenos hosting naloga

Vaš hosting nalog će biti konfigurisan u roku od 15 minuta nakon što je primljena potvrda o plaćanju. Svi Vaši podaci za pristup i upravljanje nalogom će biti poslati na imejl adresu koju ste naveli u porudžbini.

Ovo su koraci koje treba preduzeti da bi preneli svoj hosting nalog:

1. Kopirajte sadržaj čitavog hosting naloga sa servera Vašeg trenutnog hosting provajdera. Moraćete da izvezete (export) sve postojeće baze podataka za svoj veb-sajt (veb-sajtove).

2. Otpremite sadržaj Vašeg sajta (sajtova) na svoj hosting nalog na SuperHosting.RS serverima. Ne zaboravite da uvezete (import) baze podataka, ukoliko ih imate.

3. Ukoliko imate konfigurisane neke e-mail naloge sa imenima domena, moraćete da ih konfigurišete preko cPanel-a. Ovim ćete se osigurati da se ni jedan e-mail ne izgubi u procesu prenosa.

4. Nakon provere da Vaš sajt radi besprekorno na našim serverima, potrebno je da zamenite imena servera domena sa imenima SuperHosting.RS servera. Postojeći serveri imena domena biće Vam dostupni iz poslatog imejla sa kredencijalima (korisničkim imenom i lozinkom) za upravljanje hosting nalogom. Sajt će početi da se učitava sa naših servera u roku od 2 do 48 sati nakon promene DNS podataka domena.

Napomena: Ukoliko se prenosi domen, njegova podešavanja se ne mogu menjati tokom trajanja procesa prenosa. Serveri imena domena (DNS) se takođe ne mogu menjati tokom ovog perioda. Zamena DNS-a se može izvršiti ili pre podnošenja zahteva za prenos ili po okončanju procesa prenosa domena na SuperHosting.RS.

Ako koristite cPanel Vašeg trenutnog hosting provajdera, jedino što u tom slučaju treba da uradite kako biste preneli Vaš hosting nalog jeste da napravite rezervnu kopiju (kompletan bekap), pošaljete je nama. Mi ćemo povratiti Vaš hosting nalog u Vaš novi cPanel kod nas.

Ako Vam je komplikovano da se sami izborite sa ovim, nemojte oklevati da nas kontaktirate. Tim SuperHosting.RS-a je tu da pomogne svim novim i postojećim korisnicima sa prenosom domena i sajta na nove super hosting usluge.

Transfer/prenos domena

Sve informacije o uslovima prenosa domena biće Vam poslate imejlom nakon aktivacije hosting naloga.

Pročitajte još: Transfer domena

Updated on 19. February 2021.

Was this article helpful?

Related Articles