1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Vebmejl (webmail)
  4. Kako da proverim svoj imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Kako da proverim svoj imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Nakon što kreirate svoj imejl nalog u cPanelu, možete proveriti svoje poruke ili korišćenjem imejl klijenta, koji treba da bude instaliran na Vašem računaru ili korišćenjem vebmejl klijenta.

1. Proverite svoj imejl preko imejl klijenta na desktopu

Kako biste proverili svoje poruke pomoću imejl klijenta morate prvo da ga instalirate na svoj računar. Najviše korišćeni klijenti su MS Outlook, Mozzila Thunderbird itd. MS Outlook je proizvod Microsoft korporacije i uključen je u Microsoft Office paket. Mozzila Thunderbird je imejl klijent otvorenog koda i može da ga bilo ko besplatno preuzme i koristi. Iako je besplatan i otvorenog koda, Mozzila Thunderbird je veoma pogodan i pouzdan imejl klijent koji pruža bezbednost i zaštitu za Vaš mejl na visokom nivou. Mozzila ni u kom slučaju nije lošija od alternative koja se plaća.

2. Proverite svoj imejl preko vebmejla

SuperHosting.RS nudi još jednu opciju za korisnike svih hosting usluga – da provere svoje poruke korišćenjem vebmejla. Vebmejl je alternativa imejl klijentima. Za razliku od imejl klijenata ne omogućava Vam da nadgledate nekoliko poštanskih sandučića u isto vreme. Vebmejl je koristan kada korisnici žele da provere svoj imejl sa računara koji nema instaliran ili podešen imejl klijent i koji će biti korišćen jednom samo u tu svrhu (npr. u Internet kafeu). U ovom slučaju korisnik ne mora da instalira ili podesi imejl klijenta.

Obnovljen: 28. маја 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci