1. Početna
  2. WordPress
  3. Kako kreirati kategorije u WordPress-u?

Kako kreirati kategorije u WordPress-u?

Da biste kreirali novu kategoriju potrebno je da odete na Posts -> Categories u panelu sa leve strane WordPress administracije.

1) Title and URL

Ekran za uređivanje Vam omogućava da dodelite Naziv (Name) svakoj kategoriji. Naziv može da kategoriše ili definiše objavu (na primer: Gradovi) koji će da bude povezan sa ostalim objavama iz iste kategorije (na primer: London, New York, Berlin, Tokyo itd.). Slug je deo URL-a koji sadrži naziv kategorije i obično se piše malim slovima sa crticom umesto razmaka (na primer transfer-domena).

2) Parent

Ako izaberete Parent opciju, imaćete mogućnost da grupišete sadržaj objava u kategorije i potkategorije. Kako biste kreirali glavnu kategoriju izaberite opciju None u Parent sekciji. Kako biste kreirali potkategoriju (na primer: Glavni gradovi) treba da izaberete odgovarajuću glavnu kategoriju iz padajućeg menija (na primer: Gradovi).

3) Description

Ovo nije obavezno polje. Ipak, može da se koristi za olakšavanje navigacije između objava jer se obično ne prikazuje na veb-sajtu, već samo u admin panelu. Ako tema koju ste izabrali podržava ovu funkcionalnost, moguće je da se opis prikazuje kada se veb-sajt učita.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci