1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Kako podesiti automatski imejl odgovor?

Kako podesiti automatski imejl odgovor?

Automatski odgovori u cPanel-uMožete koristiti opciju Automatski odgovori (eng. autoresponders) za slanje automatskih odgovora na primljene imejlove. Ovo je veoma korisno kada ste van kancelarije i niste u prilici odmah da odgovorite.

Da biste kreirali automatski odgovor, prvo se prijavite na Vaš hosting nalog. Idite u odeljak „Imejlovi“ i izaberite meni „Automatski odgovori“.

Potom kliknite na dugme „Dodaj automatski odgovor" i iz padajućeg menija "Skup znakova" možete da izaberete skup znakova za Vaš imejl.

Dodaj novi automatski odgovor u cPanel-uVažno: Izaberite UTF-8 kodiranje da bi Vaša poruka bila ispravno prikazana.

U polju "Interval" navedite broj sati koje želite da automatski odgovor sačeka između odgovora na istu imejl adresu. Ta funkcija je veoma pogodna ako aktivno komunicirate sa određenim imejl korisnikom, na primer, važnim klijentom. Na taj način, ako vam ista osoba više puta šalje imejlove, neće u isto vreme dobijajati više automatskih odgovora.

U polje "Imejl" unesite početni deo imejl adrese za koju želite da kreirate automatski odgovor, a nakon toga, iz padajućeg menija izaberite domen za koji je kreirano imejl sanduče.

U polje "Naslov" unesite naslov koji želite da automatski odgovori koriste. Ako unesete "% subject%", naslov Vaših odgovora će biti identičan sa dolaznim imejlovima.

Označite "Ova poruka sadrži HTML" ako telo automatskog odgovora sadrži HTML. Ukoliko to ne uradite, HTML tagovi će biti prikazani kao običan tekst u Vašem automatskom odgovoru.

U polju "Telo" unesite sadržaj poruke koju želite da pošaljete kao automatski odgovor. Zatim kliknite na "Kreiraj/Izmeni".

Pojaviće se poruka koja potvrđuje da je Vaš automatski odgovor postavljen.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci