1. Home
  2. Često postavljana pitanja
  3. Kako poručiti hosting paket i domen?

Kako poručiti hosting paket i domen?

Nije obavezno da popunite obrazac na www.superhosting.rs sajtu kako biste poručili hosting paket. Porudžbinu možete izvršiti i putem telefona ili imejla.

Poručivanje putem našeg veb-sajta

how-to-make-order

Odaberite hosting paket na SuperHosting.rs koji će odgovarati Vašim potrebama u najvećoj meri. U slučaju da ne možete da se odlučite ili niste sigurni u parametre hosting paketa, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona ili imejla. Biće nam drago da Vam pomognemo da odaberete najbolje hosting rešenje za Vas.

U slučaju da se ispostavi da parametri Vašeg hosting paketa nisu dovoljni kako bi vaša aplikacija imala najbolji učinak, u bilo kom trenutku možete da pređete na hosting paket koji nudi više resursa.

Odaberite hosting paket

Možete izabrati hosting paket na našoj početnoj stranici: www.superhosting.rs ili na stranici uporednog prikaza hosting paketa.

Ako ste izabrali hosting paket koji najbolje odgovara Vašim potrebama, kliknite na dugme “Kupi” ispod paketa koji ste odabrali.

Odaberite i registrujte domen

Nakon što ste izabrali hosting paket i period, potrebno je da unesete ime domena.

Ako još uvek nemate registrovan domen, treba da odlučite pod kojim imenom želite da registrujete svoj domen. Ovo može biti ime Vaše kompanije, Vaše lično ime, ime brenda koji predstavlja Vaše proizvode, usluge itd. Nakon što ste precizirali željeno ime, molimo Vas da kliknete na dugme “Proveri” da proverite da li je odabrano ime slobodno.

Ako je ime slobodno, automatski će biti dodato u porudžbinu. Dodatni domeni koji treba da se registruju mogu biti dodati u porudžbinu klikom na dugme “Dodaj” pored domena.

Ako je odabrano ime već registrovano, moraćete da ponovite pretragu sa drugim imenom.

Ako već imate registrovan domen, molimo vas odaberite opciju `Već imam registrovan domen`. U dodatnom meniju, molimo Vas odaberite da li biste želeli da domen bude prebačen na SuperHosting.RS ili da ostane na mestu gde je registrovan. Prenos domena nije vezan za prenos veb-sajta.

Prenos domena

Ako želite da prenesete svoj domen kod nas, molimo Vas da odaberete opciju `Želim transfer domen na SuperHosting.RS`. Molimo Vas da unesete ime domena u polje ispod. Prenos domena predstavlja transfer domena sa jednog na drugi registar u administrativnom smislu, tako da nije povezano sa učitavanjem veb-sajta.

Cena za prenos već postojećeg domena je jednaka ceni obnavljanja domena sa istim imenom na period od 12 meseci. Ako je domen prenet, period registracije se produžava za 12 meseci*. Domen zadržava svoju potpunu funkcionalnost tokom svog prenosa.

Ukoliko ne želite da prenesete domen, molimo Vas da precizirate da hoćete da domen ostane tamo gde je bio registrovan odabirom opcije `Koristiću hosting bez transfera domena`.

*Napomena: U zavisnosti od imena domena, može biti dodatnih zahteva vezanih za prenos domena.

Što duži period registracije izaberete, to će Vaš veb-sajt imati bolje rezultate u pretrazi.

Ukoliko ste odabrali domen i period hostinga, molimo Vas da kliknete na dugme `Nastavi`.

Unos podataka o korisniku

Na ovoj stranici treba da unesete Vaše podatke – ime, imejl, broj telefona itd. Ako želite da dobijete fakturu za uplatu, molimo odaberite opciju `Da, želim da dobijem fakturu`. Pojaviće se dodatni prozor gde ćete moći da unesete podatke za fakturisanje. Sva polja označena crvenom zvezdicom su obavezna.

Provera porudžbine i unos promo koda

Kada dođete do ovog koraka, moći ćete da vidite bilo koju uslugu koja je dodata u porudžbinu, kao i iznos za uplatu. Ako imate PROMO kod, možete ga uneti u polje `PROMO kod`. Nakon što unesete kod, iznos će biti izmenjen na osnovu popusta koji ste dobili preko promo koda.

Kada dođete do ovog koraka, moći ćete da promenite period korišćenja usluge (npr. da registrujete domen na dve godine umesto na jednu).

Način plaćanja

Možete takođe odabrati metod plaćanja za Vašu porudžbinu.

Nakon što odaberete metod plaćanja, moraćete da prihvatite naše `Uslove korišćenja` tako što ćete odabrati opciju `Pročitao/la sam i slažem se sa Uslovima korišćenja`. Molimo Vas da kliknete na dugme `Izvršite porudžbinu`. Ovo je kraj Vaše procedure za onlajn kupovinu.

Primićete imejl sa detaljima Vaše porudžbine i sa pristupnim podacima za Vaš korisnički profil na imejl adresu koju ste precizirali u porudžbini. U zavisnoti od izabrane metode plaćanja, možete dobiti i profakturu za uplatu. Molimo Vas da proverite imejl adresu koju ste uneli u porudžbinu kako biste bili sigurni da su uneti podaci tačni. Detalji o porudžbini mogu se proveriti i preko Vašeg korisničkog profila.

Izabrane usluge će biti aktivirane u roku od 15 minuta od momenta dobijanja potvrde o uplati i dobićete detaljnu informaciju o korišćenju usluga putem imejla.

Updated on 15. April 2023.

Was this article helpful?

Related Articles