1. Home
  2. Imejl (e-mail)
  3. Vebmejl (webmail)
  4. Kako se vrši provera mejla nakon što kreiram nalog?

Kako se vrši provera mejla nakon što kreiram nalog?

Saznajte na koji način se vrši slanje i provera mejla nakon što kreirate svoj imejl nalog (poštansko sanduče) korišćenjem imejl klijenta instaliranog na Vašem računaru ili preko Webmail-a.

Rad sa imejlovima preko imejl klijenta

Kako biste upravljali svojim imejlovima pomoću imejl klijenta morate prvo da ga instalirate na svoj računar. Najviše korišćeni klijenti su MS OutlookMozilla Thunderbird itd. MS Outlook je proizvod Microsoft korporacije i uključen je u Microsoft Office paket. Mozilla Thunderbird je imejl klijent otvorenog koda i svako ga može besplatno preuzeti i koristiti. Iako je besplatan i otvorenog koda, Mozlila Thunderbird je veoma pogodan i pouzdan imejl klijent koji pruža bezbednost i zaštitu za Vaš mejl na visokom nivou.

Thunderbird - besplatan softver putem kog se vrši provera mejla
Thunderbird – besplatan softver koji se koristi za imejl korespodenciju

Za rad sa imejlovima preko mobilnog telefona (Android, iPhone), može i da se koristi podrazumevani imejl klijent ili neka dodatno isntalirana aplikacija.

Kako da podesite različite imejl klijente možete videti u našoj kategoriji pomoćnih članaka Podešavanja imejl klijenta: Mozilla Thunderbird, MS Outlook 2016, Android

Rad sa imejlovima koristeći webmail (vebmejl)

Webmail je alternativa imejl klijentima i pristupa mu se preko posebne veb-adrese koja je povezana sa nazivom domena Vašeg sajta. Webmejl je koristan kada želite da se provera mejla vrši sa računara koji nema instaliran ili podešen imejl klijent i koji će biti korišćen samo jednom u tu svrhu (npr. u Internet kafeu).

Za sve SuperHosting.RS usluge su dopstupna dva Webmail (vebmejl) klijenta – RoundCube i Horde.

Napomena: Za razliku od imejl programa, prilikom korišćenja vebmejla ne postoji mogućnost da se vrši provera nekoliko mejl sandučeta istovremeno.

Više informacija o proveri elektronske pošte preko interneta možete pronaći u članku: Kako proveriti poštu koristeći Webmail?

Želite imejl sa sopstvenim domenom? Iskoristite promociju i registrujte bilo koji .RS domen potpuno besplatno uz hosting paket sa do 75% popusta!

Updated on 12. January 2022.

Was this article helpful?

Related Articles