1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Kreiranje i upravljanje poštom preko korisničkog profila

Kreiranje i upravljanje poštom preko korisničkog profila

Imejl nalozi se mogu kreirati i direktno preko Vašeg SuperHosting.RS korisničkog profila.

Da biste kreirali novi imejl nalog, prijavite se na korisnički profil i kliknite na Hosting nalozi »Detalji» Podešavanja imejl naloga »Detalji.

Imejl nalozi se mogu kreirati i preko cPanel kontrolne table. 

Kreiranje novog imejl naloga (poštanskog sandučeta)

 

U polje Imejl unesite ime(1) za imejl nalog. To je tekst koji će stajati na početku imejl adrese office@mysupersite.com.

Iz padajućeg menija (2) izaberite koji domen želite da dodate imejl adresi. Ako postoji samo jedan domen, on se podrazumevano bira. 

U odeljku Lozinka (3), unesite traženu lozinku u oba polja. 

Koristite dugme Generisanje da biste generisali složenu i jaku lozinku

U polje Kvota (4) odredite veličinu poštanskog sandučeta. Prostor na disku koji zauzimaju poštanski sandučići deo je ukupnog prostora na disku hosting naloga.

Ako želite da imejl nalog ima neograničen prostor, izaberite "Neograničena" za kvotu. 

Pre nego što možete da kreirate svoj imejl nalog, možete označiti opciju za slanje obaveštenja na kontakt imejl (5), koje će sadržati instrukcije za podešavanje imejl klijenata.


Završite klikom na "Kreiranje naloga". Dobićete poruku: "Imejl nalog je kreiran".

Upravljanje kreiranim nalozima

Iz liste već kreiranih imejl naloga možete da upravljate njihovim osnovnim podešavanjima, kao što su promena lozinke, promena kvote, suspenzija i brisanje.

Kada je mnogo domena i / ili imejl naloga dodato na hosting nalog, koristite opciju Pretraživanje da biste brže i lakše pronašli željeni imejl nalog. Kako biste vratili celu imejl listu, izbrišite sadržaj iz okvira za pretragu i kliknite na ikonicu sa lupom za pretragu.

Za svaki imejl nalog možete izvršiti određene promene podešavanja.


Lozinka (1) Možete promeniti lozinku za imejl nalog.

Lozinku imejl naloga možete promeniti i preko Webmail-a, izaberite (3) Webmail, a iz glavnog menija, otvorite Lozinka & Bezbednost i unesite novu lozinku (bez navođenja prethodne lozinke).

Kvota (2) Možete da promenite kvotu diska za imejl nalog. 

Konfigurisanje imejl klijenta (3) Klikom na link učitaće se članak o tome kako proveriti imejl nalog nakon što je kreiran

Webmail (4) Klikom na polje Webmail, možete se direktno prijaviti na Webmail i proveriti svoju poštu putem jednog od imejl klijenata veb pošte - Horde, RoundCube ili SquirrellMail.

Suspendovanje (5) Ova opcija služi za zaustavljanje pristupa imejl nalogu i za primanje / slanje imejl poruka od / do njega. Možete da aktivirate imejl nalog kasnije sa opcijom Aktiviranje.

Izbriši (6) Možete izbrisati imejl nalog. Od Vas će se tražiti potvrda pre brisanja. 

Za dodatne specifične postavke kao što su filtriranjem, automatski odgovori, preusmeravanje imejlova i još mnogo toga, kliknite na (7) Dodatna podešavanja (cPanel). Kada kliknete na link, učitaće se početna stranica cPanel-a.Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci