1. Home
  2. WordPress
  3. Resetovanje lozinke za pristup WordPress administraciji

Resetovanje lozinke za pristup WordPress administraciji

Resetovanje lozinke za pristup WordPress administraciji

Ukoliko ste zaboravili lozinku za pristup WordPress administraciji ili želite da promenite lozinku nekog korisnika koji ima specifična ovlašćenja u WordPress sistemu, resetovanje lozinke možete izvršiti uz pomoć opcije – Изгубили сте лозинку? koja se nalazi u administrativnom delu sajta: http://mysitename.com/wp-admin/

Napomena: Neophodno je zameniti mysitename.com imenom Vašeg domena.

Kada kliknete na link “Изгубили сте лозинку?” potrebno je uneti korisničko ime ili imejl adresu koju ste koristili prilikom kreiranja korisnika. Nakon toga kliknite na Прими нову лозинку.

Lozinka se ne menja odmah na zahtev. Na imejl adresu (korisnika) ćete dobiti imejl poruku kojim potvrđuje promenu. Neophodno je da otvorite link u poruci koje vodi do stranice na kojoj možete uneti novu lozinku po vašem izboru.

Promena imejl adrese za administratora/korisnika

Ako se ne sećate imejl adrese WordPress korisnika ili nemate pristup određenoj imejl adresi, kako biste izvršili promenu lozinke, možete jednostavno promeniti imejl adresu u sistemskoj bazi podataka i zatim koristiti tu novu imejl adresu za opciju „Изгубили сте лозинку?“.

Tabela users u kojoj se nalaze pristupni podaci svih korisnika

Bazu podataka možete uređivati pomoću phpMyAdmin menija na cPanel-u na Vašem hosting nalogu.

U phpMyAdmin izaberite bazu podataka, koju koristi Vaš WordPress sajt i pronađite tablicu wp_users (prefiks wp_ može biti i drugačiji).

Promena imejl adrese u tablici wp_users

Izaberite tablicu i na desnoj polovini ekrana ćete videti sve zapise u njoj. Korisnik administracije (najčešće administrator) je ID 1 i trebao bi biti prvi unos u tabeli. Kliknite dvaput na imejl adresu, upišite novu i kliknite negde izvan tablice kako bi se promene sačuvale.

Ili označite ceo red i kliknite na dugme Edit, U novom prozoru ćete imati mogućnost unosa nove imejl adrese. Kliknite na Go da biste sačuvali izmene.

Obratite pažnju. Potrebno je da imate pristup imejl adresi koju ste uneli.

Nakon promene imejl adrese, možete iskoristiti opciju za resetovanje lozinke prateći uputstva koja smo prethodno opisali.

Updated on 22. July 2022.

Was this article helpful?

Related Articles