1. Početna
  2. WordPress
  3. Oporavak lozinke za WordPress

Oporavak lozinke za WordPress

Oporavak lozinke u WordPress

U slučaju da ste zaboravili lozinku za korisnika koji ima administratorska (ili neka druga) ovlašćenja u WordPress sistemu, možete da koristite funkciju za zaboravljenu lozinku – Изгубили сте лозинку? kada uđete u administrativni deo: http://mysitename.com/wp-admin

Napomena: Neophodno je da zamenite mysitename.com sa imenom Vašeg domena.

Kada kliknete na opciju za zaboravljenu lozinku “Изгубили сте лозинку?” treba da unesete korisničko ime ili imejl adresu koju ste koristili pri kreiranju korisnika i nakon toga kliknite na Прими нову лозинку.

Lozinka se ne menja odmah na zahtev. Na imejl adresu (korisnika) ćete dobiti imejl poruku kojim potvrđuje promenu. Neophodno je da otvorite link u poruci koje vodi do stranice na kojoj možete uneti novu lozinku po vašem izboru.

Promena imejl adrese za administratora/korisnika

Ako se ne sećate tačno koja je korisnička imejl adresa ili nemate pristup njoj, možete je promeniti u sistemskoj bazi podataka, a zatim koristiti novu imejl adresu za „Изгубили сте лозинку?“.

Tabela users u kojoj se nalaze korisnici

Možete da uredite bazu podataka pomoću phpMyAdmin menija u cPanelu na Vašem hosting nalogu.

U phpMyAdmin izaberite bazu podataka koju koristi Vaš WordPress sajt i pronađite tablicu wp_users (prefiks wp_ može biti i drugačiji).

Promena imejl adrese u bazi podataka

Kliknete na tabelu i desno ćete videti sve zapise u njoj. Korisnik administracije (najčešće administrator) je ID 1 i trebao bi biti prvi unos u tabeli. Kliknite dvaput na imejl adresu i upišite novu i kliknite negde izvan tabele kako bi se promene sačuvale.

Ili selektujte ceo red i kliknite na Edit, gde ćete u novom prozoru uneti novu adresu i kliknuti na Go.

Obratite pažnju da imate pristup za imejl adresu koju unesete.

Nakon promene imejl adrese možete da iskoristite funkciju za zaboravljenu lozinku za WordPress koju smo prethodno opisali i link za potvrdu će stići na novu imejl adresu.

Obnovljen: 19. фебруара 2021.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci