1. Home
  2. Hosting
  3. Paneli za upravljanje – korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta
  1. Home
  2. Korisnički profil
  3. Paneli za upravljanje – korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta

Paneli za upravljanje – korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta

Svaki klijent SuperHosting.RS-a ima svoj nalog, koji sadrži informacije o narudžbinama, uslugama, administrativnim i kontakt podacima i još mnogo toga. Ovaj nalog se zove korisnički profil i aktivira se prilikom kreiranja prve narudžbine preko SuperHosting.RS.

Nakon zakupa hosting usluge, svaki klijent dobija i pristup kontrolnoj tabli preko koje može upravljati hosting nalogom. 

Кorisnički profil (u okviru superhosting.rs)

Korisnički profil u okviru SuperHosting.RS
Korisnički profil u okviru SuperHosting.RS

Preko korisničkog profila možete obnavljati usluge, naručiti dodatne usluge, pratiti informacije o plaćanju, videti koliko je vremena ostalo do isteka neke usluge ili ažurirati lične i poslovne podatke.

Pristup korisničkom profilu

Da biste pristupili korisničkom profilu, iz menija u gornjem desnom uglu stranice (SuperHosting.RS), kliknite na “Korisnički profil“. Unesite Vašu imejl adresu i lozinku, i nastavite klikom na “Ulaz“. Podaci za pristup korisničkom profilu poslati su na imejl adresu navedenu prilikom kreiranja narudžbine.

Rad sa korisničkim profilom

Preko korisničkog profila možete da pratite porudžbine, dodajete i obnavljate usluge, preuzimate fakture, menjate svoje podatke i sl.

Kontrolna tabla (cPanel)

Кontrolna tabla za hosting usluge
Кontrolna tabla za hosting usluge

Kontrolna tabla, cPanel, koja ide uz uslugu hostinga, predstavlja veb-aplikaciju koja omogućava korisnicima da lako upravljaju različitim funkcijama hosting naloga.

Pristup cPanel-u

Ovom panelu za upravljanje hosting nalogom možete pristupiti prijavljivanjem na korisnički profil » Hosting nalozi » Detalji » Prijavite se na kontrolnu tablu. Drugi način za pristup cPanel-u je unos njegove URL adrese u pretraživač. Adresa se sastoji od imena primarnog domena i dopišete “/cpanel” nakon toga (npr. mysupersite.com/cpanel).

Rad sa cPanel-om

Pomoću cPanel-a možete dodavati ili uklanjati fajlove sa hosting naloga, kreirati imejl naloge i upravljati njima, vršiti bezbednosnu kontrolu i još mnogo toga. U cPanel-u ćete pronaći alate i sisteme koji Vam omogućavaju da samostalno izgradite veb-sajt.

Administrativni panel sajta

Kada se kreira veb-sajt, obično sistem ima svoj administrativni panel. Preko ovog panela se upravlja sadržajem veb-sajta.

Pristup administrativnom panelu sajta

Ako je veb sajt kreiran pomoću sistema kao što su WordPress, Joomla!, i slični, neophodno je raspolagati i kontrolnom tablom da bi se njime upravljalo.

Za najčešće korišćene sisteme, kontrolne table su dostupne na određenoj internet adresi. Na primer:

Rad sa administrativnim panelom sajta

U zavisnosti od sajta i njegovog sistema, različite aktivnosti se mogu obavljati putem administrativnog panela. U osnovi, ovi paneli služe za upravljanje sadržajem veb-sajta, njegovim podešavanjima i sl.


Updated on 10. August 2022.

Was this article helpful?

Related Articles