1. Početna
  2. Hosting
  3. Paneli za upravljanje (korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta)
  1. Početna
  2. Korisnički profil
  3. Paneli za upravljanje (korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta)

Paneli za upravljanje (korisnički profil, hosting nalog, administracija sajta)

Svaki klijent SuperHosting.RS-a ima svoj nalog, koji sadrži informacije o narudžbinama, uslugama, administrativnim i kontakt podacima i još mnogo toga. Ovaj nalog se zove korisnički profil i aktivira se pri kreiranju prve narudžbine preko superhosting.rs.

Nakon što korisnik kupi uslugu hostinga, dobija i pristup kontrolnoj tabli preko koje može administrirati hosting nalog. 

Кorisnički profil (u okviru superhosting.rs)

Korisnički profil u okviru SuperHosting.RS
Korisnički profil u okviru SuperHosting.RS

Preko korisničkog profila možete obnavljati usluge, naručiti dodatne usluge, pratiti informacije o plaćanju, videti koliko je vremena ostalo do isteka neke usluge ili ažurirati lične i poslovne podatke.

Pristup korisničkom profilu

Da biste pristupili svom korisničkom profilu, iz menija u gornjem desnom uglu stranice (superhosting.rs), kliknite na „Korisnički profil„, unesite svoju imejl adresu i lozinku, i nastavite klikom na „Ulaz„. Podaci za pristup korisničkom profilu poslati su na imejl adresu navedenu prilikom poručivanja.

Rad sa korisničkim profilom

Preko korisničkog profila možete da pratite porudžbine, dodajete i obnavljate usluge, preuzimate fakture, menjate svoje podatke i sl.

Kontrolna tabla (cPanel)

Кontrolna tabla za hosting usluge
Кontrolna tabla za hosting usluge

Kontrolna tabla, cPanel, koja ide uz uslugu hostinga, predstavlja veb-aplikaciju koja omogućava korisnicima da lako upravljaju različitim funkcionalnostima svog hosting naloga.

Pristup cPanel-u

Kontrolnoj tabli možete pristupiti prijavljivanjem na svoj korisnički profil » Hosting nalozi » Detalji » Prijavite se na kontrolnu tablu. Drugi način za pristup cPanelu je da unesete njegovu internet adresu u pretraživač. Adresa se sastoji od imena primarnog domena i dopišete „/cpanel“ nakon toga (npr. mysupersite.com/cpanel).

Rad sa cPanel-om

Pomoću cPanel-a možete dodavati ili uklanjati fajlove sa hosting naloga, kreirati imejl naloge i upravljati njima, vršiti bezbednosnu kontrolu i još mnogo toga. U cPanelu ćete pronaći alate i sisteme koji Vam omogućavaju da samostalno izgradite veb-sajt.

Administrativni panel sajta

Kada se kreira veb-sajt, obično sistem ima svoj administrativni panel. Preko njega se upravlja sadržajem veb-sajta.

Pristup administrativnom panelu sajta

Ako je veb sajt kreiran pomoću sistema kao što su WordPress, Joomla!, i slični, neophodno je raspolagati i kontrolnom tablom da bi se njime upravljalo.

Za najčešće korišćene sisteme, kontrolne table su dostupne na određenoj internet adresi. Na primer:

Rad sa administrativnim panelom sajta

U zavisnosti od sajta i njegovog sistema, različite aktivnosti se mogu obavljati putem administrativnog panela. U osnovi, ovi paneli služe za upravljanje sadržajem veb-sajta, njegovim podešavanjima i sl.


Obnovljen: 10. фебруара 2021.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci