1. Home
  2. Hosting
  3. Bezbednost
  4. Leech zaštita u cPanel-u

Leech zaštita u cPanel-u

Leech prevedeno sa engleskog znači pijavica, preuzimanje, usisavanje, što se u internet aktivnostima odnosi na preuzimanje resursa (fajlova) sa kompjutera, a da se ne nudi ništa zauzvrat.

Kada je su u pitanju usluge hostinga, leech se odnosi na neželjeni pristup zaštićenom delu veb sajta, korišćenje pristupnih podataka (korisnika/lozinke) koji su javno postavljeni ili prisvojeni od strane trećeg lica. Najčešće zaštićen deo sajta korisničkim imenom i lozinkom je direktorijum. U cPanelu može da se aktivira zaštita od leech-a, što blokira neželjeni pristup zaštićenom direktorijum. Zaštita se može aktivirati nakon određenog broja logovanja u roku od 2 sata.

Aktiviranje Leech zaštite u cPanel-u

Nakon pristupa meniju Leech zaštita u cPanelu, treba da odaberete zaštićeni direktorijum, za koji želite da aktivirate i Leech zaštitu, klikom na njegovo ime. Direktorijum mora biti zaštićen lozinkom i korisničkim imenom (možete dodeliti korisnika i lozinku za pristup direktorijumu kroz cPanel »Zaštita direktorijuma lozinkom). Sa liste direktorijuma na hosting nalogu kliknite ime onoga za koji ćete aktivirati Leech zaštitu .

Aktiviranje Leech zaštite

Broj logovanja u periodu od 2 sata: (1) Ovo je broj logovanja za svako korisničko ime zasebno, nakon čega će se aktivirati Leech zaštita. Preporučena vrednost je 4. Ako postavite manje od 4, verovatnije je da će se blokirati i legitimni korisnici, na primer u slučaju prekida interneta, biće potrebno da se korisnik ponovo uloguje.

URL adresa za preusmeravanje Leech korisnika: (2) Kada je aktivirano, korisnik će biti usmeren na ovde navedenu veb adresu. Adresa mora biti izvan zaštićenog direktorijuma, u protivnom će se generisati poruka o grešci.

Slanje imejl upozorenje: (3) Kada je aktivirana zaštita, imejl se šalje na ovde navedenu imejl adresu. U slučaju da postoji veliki broj prijava za više naloga, moguće je primiti veliki broj obaveštenja.

Deaktiviranje kompromitovanih naloga: (4) Sistem može deaktivirati nalog kada je aktivirana zaštita. Da biste obnovili suspendovani nalog, morate da promenite lozinku .

Da biste aktivirali Leech zaštitu, završite sa Omogući

Da biste zaustavili zaštitu, kliknite na Onemogući u odeljku Onemogući zaštitu

Da biste dodali novio ili uredili postojeće korisničo ime/lozinku za pristup direktorijumu, pristupite meniju Direktorijumi zaštićenih lozinkom. 


Updated on 22. August 2022.

Was this article helpful?

Related Articles