1. Početna
  2. Domeni
  3. Transfer domena
  4. Kako inicirati transfer domena?

Kako inicirati transfer domena?

Pre iniciranja transfera domena potrebno je da popunite nalog za transfer, da imate autorizacioni kod i da je Vaš domen otključan.

1. Nalog za tranfer domena

Pre nego što se započne sa transferom domena, neophodno je da poručite uslugu transfera domena na našem, SuperHosting.rs, sajtu. Nakon prispeća potvrde o uplati, transfer domena može se inicirati iz Vašeg korisničkog profila.

2. Autorizacioni kod i „otključavanje“ domena za transfera

Pre inicijalizacije transfera, potrebno je da imate autorizacioni kod ( EPP ključ) za Vaš domen. Takođe, ukoliko je stavljena zabrana na transfer Vašeg domena, potrebno je da je isključite. Ukoliko se ovi uslovi ne ispune, ne može se izvršiti transfer domena.

Autorizacioni (EPP) ključ možete naći u kontrolnom panelu za Vaš domen kod Vašeg trenutnog ovlašćenog registra. Ukoliko Vam ključ iz nekog razloga nije dostupan, obratite se Vašem ovlašćenom registru.

Iniciranje transfera domena

Kako biste otpočeli sa procesom transfera, morate se ulogovati na svoj korisnički profil na našem sajtu i odabrati opciju Započni transfer iz sekcije Transfer domena.

Autorizacioni kod
unos koda za tranfer

U ovo polje treba da unesete autorizacioni kod koji ste dobili od svog trenutnog ovlašćenog registra. U slučaju da kod nije validan, molimo Vas da kontaktirate svog trenutnog ovlašćenog registra i zatražite novi autorizacioni kod. Nakon toga ćete biti u mogućnosti da inicirate transfer.

Podaci registranta
Registrant Data

Nakon uspešnog unosa koda, morate popuniti podatke za registranta.

Ove podatke možete izmeniti, ili zadržate iste one podatke koje ste uneli prilikom kreiranja korisničkog profila na našem sajtu.

Obavezno proverite imejl adresu koju unosite, jer će Vam na tu adresu biti poslat važan imejl nakon obavljenog transfera.

Važno: Nakon uspešno realizovanog transfera, dobićete verifikacioni imejl na imejl adresu naznačenu u podacima za registranta i imaćete 15 dana da je potvrdite klikom na link u imejl poruci. Ukoliko imejl adresa ne bude potvrđena u tom roku, domen će biti suspendovan.

Podešavanja DNS podataka nakon završenog transfera

Ukoliko je Vaš domen povezan sa hosting nalogom, trebalo bi da izaberete šta će se desiti sa DNS podešavanjima domena nakon njegovog transfera kod SuperHosting.RS.

Opcije uključuju:

    Podešavanja DNS zapisa posle transfera
  • zadržavanje prethodnih DNS zapisa
  • automatska zamena DNS zapisa DNS zapisima hosting naloga
  • ručno podešavanje (unos) DNS zapisa

U zavisnosti od Vašeg izbora, DNS podešavanja će automatski i bez odlaganja biti promenjena nakon transfera domena kod nas. DNS podešavanja domena mogu biti ručno postavljena i kasnije, odmah nakon što je domen transferovan kod nas, SuperHosting.RS.

Nakon iniciranja transfera, možete pratiti status transfera u okviru svog korisničkog profila. Detalji statusa transfera biće dostupni sve vreme tokom transfera. Uobičajeno vreme transfera je do 6 dana počevši od dana potvrde verifikacionog imejla.

Napomena: Izmene DNS servera treba da budu izvršene pre ili posle transfera domena. Ako je proces transfera u toku, nećete moći da izvršite ove promene.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci