1. Početna
  2. Domeni
  3. Upravljanje domenima
  4. Izmena DNS podešavanja Vašeg domena

Izmena DNS podešavanja Vašeg domena

Imena servera, NS ( eng. name servers), za domen koji ste kupili od kompanije SuperHosting.RS možete promeniti u odeljku "Moj profil" na SuperHosting.RS veb-sajtu.

Kako biste ovo uspeli, morate prvo da se ulogujete u Vaš korisnički profil i potom izaberete meni "Domeni - Upravljanje".

Izmena DNS podešavanja domena

Svi domeni registrovani kod nas će biti prikazani i pored svakog od njih ćete videti opciju da promenite Kontakt podatke i DNS podešavanja. Kako biste izmenili DNS podešavanja, kliknite na Podešavanja.

DNS podešavanja

Pod "DNS podešavanja" imate dostupne dve opcije – Podesite DNS servere (1) i DNS hosting (2). Kako biste izmenili ove opcije kliknite na "Uredi".

Podesite DNS servere (1)

Izmena DNS podešavanja domena

Koristite ovu opciju da biste promenili servere imena domena.

Nakon što ste izabrali opciju "Podesite DNS servere" (1), unesite servere (Name servers) i sačuvajte Vaše izmene klikom na Sačuvaj.

Potrebno je uneti barem dva servera.

Ako koristite servere SuperHosting.RS-a (nsxxx.superhosting.rs) i želite da izmenite određeni DNS zapis, kao na primer A, CNAME, SRV, TXT ili drugi, možete to uraditi u cPanelu -> Urednik naprednih DNS podešavanja.

Važno: Imajte u vidu da standardno vreme za ažuriranje DNS informacija traje od 2 do 48 sati.

DNS hosting (2)

Ako nemate DNS servere, možete izmeniti određene DNS zapise, kao što su A, CNAME, SRV, TXT i drugi, kroz opciju DNS hosting (2).

Važno: Imajte u vidu da standardno vreme za ažuriranje DNS informacija traje od 2 do 48 sati.

Obnovljen: 9. септембра 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci