1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Vebmejl (webmail)
  4. Kako mogu da proverim imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Kako mogu da proverim imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Nakon što kreirate svoj imejl nalog (poštansko sanduče), možete da šaljete imejlove i proveravate primljenu poštu ili korišćenjem imejl klijenta instaliranog na Vašem računaru ili preko Webmail-a.

Rad sa imejlovima preko imejl klijenta

Kako biste upravljali svojim imejlovima pomoću imejl klijenta morate prvo da ga instalirate na svoj računar. Najviše korišćeni klijenti su MS Outlook, Mozilla Thunderbird itd. MS Outlook je proizvod Microsoft korporacije i uključen je u Microsoft Office paket. Mozilla Thunderbird je imejl klijent otvorenog koda i svako ga može besplatno preuzeti i koristiti. Iako je besplatan i otvorenog koda, Mozlila Thunderbird je veoma pogodan i pouzdan imejl klijent koji pruža bezbednost i zaštitu za Vaš mejl na visokom nivou.

Thunderbird- besplatan softver koji se koristi za imejl korespodenciju

Za rad sa imejlovima preko mobilnog telefona (Android, iPhone), može i da se koristi podrazumevani imejl klijent ili neka dodatno isntalirana aplikacija.

Kako da podesite različite imejl klijente možete videti u kategoriji: Podešavanja imejl klijenta: Mozilla Thunderbird, MS Outlook 2016, Android...

Rad sa imejlovima koristeći webmail (vebmejl)

Webmail je alternativa imejl klijentima i pristupa mu se preko posebne veb-adrese koja je povezana sa nazivom domena Vašeg sajta. Webmejl je koristan kada želite da proverite svoj imejl sa računara koji nema instaliran ili podešen imejl klijent i koji će biti korišćen samo jednom u tu svrhu (npr. u Internet kafeu).

Za sve SuperHosting.RS usluge su dopstupna dva Webmail (vebmejl) klijenta - RoundCube i Horde.

Napomena:Za razliku od imejl programa, prilikom korišćenja vebmejla ne postoji mogućnost da se prati nekoliko imejl sandučeta istovremeno.

Više informacija o proveri elektronske pošte preko interneta možete pronaći u članku: Kako proveriti poštu koristeći Webmail?

Obnovljen: 1. новембра 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci