1. Početna
  2. Imejl (e-mail)
  3. Vebmejl (webmail)
  4. Kako mogu da proverim imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Kako mogu da proverim imejl nakon što kreiram imejl nalog?

Jednom kada kreirate imejl nalog (poštansko sanduče), možete da šaljete imejlove i proveravate primljenu poštu ili putem imejl klijenta instaliranog na Vašem uređaju ili preko Webmail-a.

Rad sa imejlovima preko imejl klijenta

Da biste upravljali svojim imejlovima preko imejl aplikacije prvo istu morate instalirati na svoj lokalni uređaj. Popularni imejl klijenti su MS Outlook, Mozilla Thunderbird i drugi.


Thunderbird- besplatan softver koji se koristi za imejl korespodenciju

Mozilla Thunderbird je program otvorenog koda za imejl korespodenciju i može se besplatno preuzeti i koristiti od strane bilo koga. 

Za rad sa imejlovima preko mobilnog telefona (Android, iPhone), može i da se koristi podrazumevani imejl klijent ili neka dodatno isntalirana aplikacija.

Kako da podesite različite imejl klijente možete videti u kategoriji: Podešavanja imejl klijenta: Mozilla Thunderbird, MS Outlook 2016, Android...

Rad sa imejlovima koristeći webmail (vebmejl)

Webmail je alternativa imejl klijentima.

Drugi način za rad sa elektronskom poštom je preko vebmejl klijenta, koji se učitava u pretraživaču.

Veb klijentu se pristupa putem veb pretraživača preko specijalne veb adrese koja je povezana sa nazivom domena Vašeg sajta. 

Za sve SuperHosting.RS usluge su dopstupna dva Webmail (vebmejl) klijenta - RoundCube i Horde.

Napomena:Za razliku od imejl programa, prilikom korišćenja vebmejla ne postoji mogućnost da se prati nekoliko imejl sandučeta istovremeno.

Webmail se može koristiti u slučajevima kada želite da proverite svoju poštu sa računara koji nema instaliranog i konfigurisanog imejl klijenta. Za rad veb klijenta, ne morate imati instaliran program za imejl korespodenciju na svom uređaju.

Više informacija o proveri elektronske pošte preko interneta možete pronaći u članku: Kako proveriti poštu koristeći Webmail?

Obnovljen: 26. јула 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci