1. Home
  2. Hosting
  3. FTP
  4. Upravljanje Vašim hosting nalogom na daljinu

Upravljanje Vašim hosting nalogom na daljinu

Upravljanje sadržajem, datotekama i direktorijumima na Vašem hosting nalogu može biti vršeno i na daljinu. Ovo znači da Vam neka aplikacija instalirana na Vašem uređaju omogućava da se povežete na Vaš hosting server i pristupite sadržaju naloga.

Možete da otpremite datoteke i direktorijume preko FTP-a, kao i da upravljate i podešavate aplikacije na Vašem hosting nalogu preko SSH-a.

Povezivanje na daljinu preko FTP-a

FTP povezivanje je najbrži i najpogodniji način za otpremanje mnogobrojnih datoteka i direktorijuma na Vaš hosting nalog.

Kako biste se povezali na hosting server, koristite FTP klijent koji je obično instaliran na korisničkom uređaju. Najčešće korišćen i naširoko rasprostranjen FTP klijent je FileZilla.

Kako biste osigurali FTP vezu između Vašeg uređaja i hosting servera, podesite da FTP klijent koristi FTPS ili SFTP. Na ovaj način će podaci koji se prenose između Vašeg uređaja i hosting servera biti osigurani.

Napomena: Ako zadati direktorijum na hosting nalogu sadrži više od 2000 datoteka, moraćete da koristite SFTP kako biste ih sve videli preko FTP-a.

Povezivanje na daljinu preko SSH-a

SSH povezivanje na hosting server najčešće koriste sistem administratori za upravljanje podešavanjima i aplikacijama na hosting nalogu.

Pre povezivanja sa hosting serverom preko SSH-a morate da aktivirate SSH pristup na Vašem korisničkom profilu.

Nakon što instalirate i pokrenete SSH klijent moraćete da unesete pristupne podatke:

  • Host: ime domena, ime servera ili deljena IP adresa.
    Ako niste sigurni koja je IP adresa servera, možete proveriti ovu informaciju u cPanelu >> Server information and software versions.
  • Port: 1022
  • Korisničko ime i Lozinka: korisničko ime i lozinka hosting naloga

Povezivanje na hosting nalog preko SSH ključeva je dobro zaštićeno. Iz ovog razloga preporučujemo korišćenje SSH ključa za povezivanje sa hosting serverom.

Updated on 30. October 2019.

Was this article helpful?

Related Articles