1. Početna
  2. Hosting
  3. FTP
  4. Upravljanje Vašim hosting nalogom na daljinu

Upravljanje Vašim hosting nalogom na daljinu

Upravljanje sadržajem, datotekama i direktorijumima na Vašem hosting nalogu može biti vršeno i na daljinu. Ovo znači da Vam neka aplikacija instalirana na Vašem uređaju omogućava da se povežete na Vaš hosting server i pristupite sadržaju naloga.

Možete da otpremite datoteke i direktorijume preko FTP-a, kao i da upravljate i podešavate aplikacije na Vašem hosting nalogu preko SSH-a.

Povezivanje na daljinu preko FTP-a

FTP povezivanje je najbrži i najpogodniji način za otpremanje mnogobrojnih datoteka i direktorijuma na Vaš hosting nalog.

Kako biste se povezali na hosting server, koristite FTP klijent koji je obično instaliran na korisničkom uređaju. Najčešće korišćen i naširoko rasprostranjen FTP klijent je FileZilla.

Kako biste osigurali FTP vezu između Vašeg uređaja i hosting servera, podesite da FTP klijent koristi FTPS ili SFTP. Na ovaj način će podaci koji se prenose između Vašeg uređaja i hosting servera biti osigurani.

Napomena: Ako zadati direktorijum na hosting nalogu sadrži više od 2000 datoteka, moraćete da koristite SFTP kako biste ih sve videli preko FTP-a.

Povezivanje na daljinu preko SSH-a

SSH povezivanje na hosting server najčešće koriste sistem administratori za upravljanje podešavanjima i aplikacijama na hosting nalogu.

Pre povezivanja sa hosting serverom preko SSH-a morate da aktivirate SSH pristup na Vašem korisničkom profilu.

Nakon što instalirate i pokrenete SSH klijent moraćete da unesete pristupne podatke:

  • Host: ime domena, ime servera ili deljena IP adresa.
    Ako niste sigurni koja je IP adresa servera, možete proveriti ovu informaciju u cPanelu >> Server information and software versions.
  • Port: 1022
  • Korisničko ime i Lozinka: korisničko ime i lozinka hosting naloga

Povezivanje na hosting nalog preko SSH ključeva je dobro zaštićeno. Iz ovog razloga preporučujemo korišćenje SSH ključa za povezivanje sa hosting serverom.

Obnovljen: 30. октобра 2019.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci