1. Home
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Aktivacija CloudFlare u cPanel-u

Aktivacija CloudFlare u cPanel-u

CloudFlare meni u cPanel-u

CloudFlare je CDN (Content Delivery Network) usluga koja se koristi za keširanje statičkih sadržaja kao što su CSS i Javascript.

Ova usluga ima servere širom sveta. Keširani sadržaj sajta se servira sa servera koji se nalazi najbliže lokaciji korisnika.

Ovu uslugu možete omogućiti za sajt preko cPanel-a hosting naloga. Kad pristupite panelu izaberite meni “Cloudflare“.

Ukoliko već imate registrovan nalog unesite pristupne podatke (imejl i lozinku). Ako još uvek niste registrovali nalog, uradite to pomoću dugmeta Sign up.

CloudFlare в cPanel - избор на домейн

Kad se učita stranica CloudFlare-a u cPanel-u, iz padajućeg menija izaberite sajt za koji želite da aktivirate ovu uslugu.

Ukoliko usluga nije omogućena za izabrani domen, pojaviće se obaveštenje “It looks like your domain mysupersite.com is not provisioned with Cloudflare.”

Domain Overview

Da biste je omogućili za željeni sajt, kliknite na ikonicu Domains.

U “Domain Overview” možete videti status usluge – inactive ili active, da biste je omogućili ili onemogućili.

Provision Domain with CNAME Setup

Izaberite opciju Provision Domain with CNAME Setup i sačekajte dok se status ne promeni u aktivan i prikažu se DNS zapisi tog domena.

Morate sačekati osvežavanje DNS informacija, što može potrajati do 4 sata. Nakon ovog perioda, statički sadržaj Vašeg sajta će se isporučivati od strane CloudFlare-a.

CloudFlare će raditi za poddomen www. Ukoliko nemate preusmeravanje za Vaš sajt, bez obzira na to kako će se domen ukucati u pretraživač – sa ili bez www, možete podesiti preusmeravanje tako da se uvek učitava sa www.

Updated on 1. November 2022.

Was this article helpful?

Related Articles