1. Home
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Kako ukloniti stranicu “Očekujte uskoro”

Kako ukloniti stranicu “Očekujte uskoro”

index.html fajl - stanica Svaki novi sajt u okviru hosting naloga, u osnovnom direktorijumu – public_html ima podrazumevani indeks fajl index.html, koji učitava stranicu sa tekstom “Očekujte uskoro!”.

Putanja do osnovog direktorijuma:

/home/cpuser/public_html

Kad korisnik pristupi sajtu, veb server proverava da li je index fajl prisutan u direktorijumu sajta. Ukoliko jeste, to je prvi sadržaj koji se učitava.

Uređivanje index fajla

Sistemski fajl index.html je statičan fajl koji se može direktno urediti preko cPanel-a »File manager s jednim od dostupnih editora – Edit ili HTML edit.

Sadržaj index.html fajla - stranica očekujte uskoroindex.html sadrži HTML kod, koji ispisuje tekst “Očekujte uskoro!” i “Ovaj domen je registrovan od strane SuperHosting.RS korisnika”.

Stil stranice se nalazi u dodatnom fajlu – sh_style.css. U njemu, CSS kod opisuje izgled stranice – font, veličinu teksta i naslov, boju pozadine i druge elemente dizajna.

Pomoću opcije Edit (ili HTML Edit) u File Manager-u možete urediti sadržaj ovog fajla, promeniti tekst, dodati slike ili drugo.

Prioritet učitavanja indeks fajlova

index fajlovi, poređani po prioritetuAko postoje drugi tipovi index fajlova u direktorijumu sajta, veb server će učitati onaj koji ima najviši prioritet.

Indeks fajlovi sortirani po prioritetu:

index.htm, index.htmlindex.php

Važno: Nakon što instalirate aplikaciju na Vašem hosting nalogu, da bi se njen index fajl (index.php) učitao umesto podrazumevanog (index.html), preimenujte ili uklonite index.html.

Prioritet indeksnih fajlova može se promeniti specijalnom direktivom u .htaccess fajlu.

DirectoryIndex myfile.html index.php index.html index.htm
Updated on 30. September 2022.

Was this article helpful?

Related Articles