1. Home
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Kako da uklonim stranicu “Očekujte uskoro” sa svog naloga?

Kako da uklonim stranicu “Očekujte uskoro” sa svog naloga?

podrazumevani indeks fajl-index.htmlSvaki novi sajt u okviru hosting naloga, u osnovnom direktorijumu – public_html ima podrazumevani indeks fajl index.html, koji učitava stranicu sa tekstom “Očekujte uskoro!”.

Putanja do osnovog direktorijuma:

/home/cpuser/public_html

Kada korisnik pristupi sajtu, veb server proverava da li je indeks fajl dostupan u direktorijumu sajta, te je ovo prvi sadržaj koji se učitava.

Uređivanje index fajla

Sistemski fajl index.html je statičan fajl koji se može direktno urediti preko cPanel-a »File manager s jednim od dostupnih editora – Edit ili HTML edit.

Ovaj domen je registrovan za SuperHosting.RS korisnikaindex.html sadrži HTML kod, koji ispisuje tekst “Očekujte uskoro!” i “Ovaj domen je registrovan od strane SuperHosting.RS korisnika”.

Stil stranice se nalazi u dodatnom fajlu – sh_style.css. U njemu, CSS kod opisuje izgled stranice – font, veličinu teksta i naslov, boju pozadine i druge elemente dizajna.

Pomoću opcije Edit (ili HTML Edit) u File Manager-u možete urediti sadržaj ovog fajla, promeniti tekst, dodati slike ili drugo.

Prioritet učitavanja indeks fajlova

index fajlovi, poređani po prioritetuAko postoje drugi tipovi indeksnih fajlova u direktorijumu sajta, veb server će izabrati da učita onaj koji ima najviši prioritet.

Indeks fajlovi sortirani po prioritetu:

index.htm, index.htmlindex.php

Važno: Nakon što instalirate aplikaciju na Vašem hosting nalogu da bi se njen indeksni fajl (index.php) učitao umesto podrazumevanog (index.html), preimenujte ili uklonite index.html.

Prioritet indeksnih fajlova može se promeniti specijalnom direktivom u .htaccess fajlu.

DirectoryIndex myfile.html index.php index.html index.htm
Updated on 8. April 2020.

Was this article helpful?

Related Articles