1. Početna
  2. Hosting
  3. Kontrolna tabla cPanel
  4. Osnovni direktorijum hosting naloga u cPanel-u

Osnovni direktorijum hosting naloga u cPanel-u

Vaš nalog se sastoji od više fajlova i direktorijuma. Da biste dobili ideju o tome kako rade direktorijumi i fajlovi, kratko ćemo pogledati File Manager.

Postoji nekoliko glavnih direktorijuma:

/home/cpaneluser/

Ovo je Vaš osnovni direktorijum. Svi Vaši fajlovi su u ovom direktorijumu. Fajlovi smešteni direktno u ovaj direktorijum nisu vidljivi preko interneta.

/home/cpaneluser/public_ftp/

Ovo je direktorijum koji se koristi za anonimni FTP pristup. Napomena: Ova funkcionalnost je zabranjena iz sigurnosnih razloga i ne može se koristiti.

/home/cpaneluser/public_html/

(!) Direktorijum public_html sadrži fajlove za Vaš sajt. Fajlovi u public_html-u i njegovim pod-direktorijumima biće vidljivi kroz veb-pristup (Internet). (/ home / cpaneluser / vvv / je isti direktorijum / home / cpaneluser / public_html /).

Kada neko pristupi public_html direktorijumu sa Vašeg sajt, videće indeksnu stranicu za taj direktorijum.

Kada kreirate indeksnu stranicu, morate koristiti jedno od sledećih imena:

index.htm index.html index.php

Napomena: Kada dodajete fajlove za Vaš sajt, važno je da ih stavite na pravo mesto. Na primer, kada želite da otpremite fajlove koji treba da budu vidljivi na internetu, treba da ih smestite u public_html ili njegov poddirektorijum. Ako ih na primer postavite u /home direktorijum niko neće moći da im pristupi preko pretraživača.
Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci