1. Početna
  2. WordPress
  3. WordPress vidžeti

WordPress vidžeti

VidžetiObično WordPress teme imaju jednu ili dve bočne trake. One se nalaze sa leve ili desne strane sadržaja u zavisnosti od podešavanja teme. Neke teme podržavaju bočne trake i u dnu stranice (footer).

Svaka zasebna sekciju u bočnoj traci je vidžet i sadrži određene informacije. Vidžeti su dostupni u meniju sa leve strane AppearanceWidgets.

Dostupni vidžetiSvi dostupni vidžeti su prikazani u sekciji Available Widgets.

Kako biste aktivirali vidžet, treba da ga kliknete, prevučete i ispustite u određenu bočnu traku (Sidebar) sa desne strane.

Onda možete upisati ime vidžeta, koje će biti prikazano kao naslov sekcije. Ako je potrebno, možete promeniti i podešavanja vidžeta. Nakon što kliknete dugme Save, vidžet će biti prikazan na Vašem veb-sajtu.

Bočna trakaKako biste isključili vidžet, treba da ga kliknete, prevučete i ispustite u sekciju Inactive Widgets u dnu stranice.

Dugme Delete neće automatski prebaciti vidžet u sekciju Inactive widgets, već će ga samo ukloniti iz bočne linije.

Ako želite da radite sa vidžetima u režimu za pregled, bez prikazivanja izmena na Vašem sajtu, kliknite na dugme Manage u Customizer.

Customizer se koristi za dizajniranje i razvoj izgleda Vašeg veb-sajta , tema, menija, vidžeta itd. Kada napravite izmene na toj stranici, one se ne primenjuju na veb-sajt. Kako biste ih primenili i na Vaš veb-sajt, kliknite na dugme Save & Publish.

Obnovljen: 31. јануара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci