1. Home
  2. WordPress
  3. WordPress Manager by SuperHosting

WordPress Manager by SuperHosting

WordPress Manager je novi alat koji Vam pruža mogućnost upravljanja više WordPress instalacija na Vašem nalogu.

Ovaj meni je podržan na svim hosting paketima SuperHosting.RS.

Opcije Premesti, Ubrzaj i WP-CLI su dostupne na SuperPro i SuperHosting paketima. Da biste koristili ove opcije, potrebno je da Vaš hosting nalog bude na jednom od pomenutih paketa.

WordPress Manager Vam pruža mogućnost da vratite sadržaj iz backup-a, da izmenite administrativne podatke, premestite ili kopirate instalaciju, da ubrzate sajt i još mnogo toga.

WordPress instalacije

Kako biste aktivirali dodatne opcije, prvo je potrebno izabrati željenu WordPress instalaciju. To možete uraditi klikom na dugme Izaberi (!) sa desne strane.

Kako biste osvežili spisak dostupnih instalacija, kliknite na dugme “Osveži spisak instalacija”.

info-iconNapomena: Ako na Vašem nalogu ima više od 3 instalacije, prikažaće Vam se padajući meni umesto spiska.

WordPress alati

Kada izaberete određenu instalaciju, omogućiće Vam se sve opcije WordPress Manager-a.


Nova WordPress instalacija

Instaliraj novi WordPress na svom hosting nalogu. Za instalaciju se koristi Softaculos.

Sigurnosne provere

U ovom meniju možete naći najvažnije zaštite za WordPress i aktivirati dodatne zaštite za veću bezbednost.

Povrati iz bekapa

Vratite sadržaj Vašeg sajta iz rezervne kopije. Podaci će biti poništeni (prepisani) nakon ovog koraka. Promene koje su napravljene nakon Vašeg poslednjeg backup-a će biti izbrisane. Dobićete potvrdni imejl kada ovaj proces bude gotov.

Administrativni podaci

Izmenite sa lakoćom Vaše administrativne podatke – korisničko ime, imejl i lozinku. Dodajte zaštitu za administrativni (wp-admin) direktorijum sa korisničkim imenom i lozinkom.

Cron zadaci (WP-Cron)

Cron zadaci se koriste za izvršavanje posebne grupe zadataka ili pravila na Vašem WordPress sajtu. Možete odrediti da li će se ova odložena dejstva izvršavati svaki put kada se sajt učita (tj. za svakog posetioca sajta), ili će se svi zadaci izvršavati u Vašem cPanelu, nezavisno od WordPress-a. Preporučujemo izvršavanje zadataka u cPanelu, zato što ovo vodi do bržeg rada samog sajta. Molimo Vas da imate u vidu da će se Cron zadaci izvršavati po ovde postavljenim vremenskim intervalima.
Izbriši

Uklonite starije WordPress instalacije, koje ne koristite. Ovo će pokrenuti proces koji će izbrisati sve fajlove, baze podataka, teme i dodatke koji su povezani sa izabranom instalacijom. Pažljivo proverite svoj sadržaj pre brisanja. Ako ste slučajno izbrisali instalaciju možete je lako vratiti putem menija Povrati iz bekapa.

Uvezi

WordPress Manager by SuperHosting Vam pomaže da brzo i lako upravljate svim WordPress instalacijama na hosting nalogu. Ovaj alat je dobar ako Vaša WordPress instalacija nije vidljiva nakon ručne instalacije ili migracije sajt. Da biste upravljali instalacijom, potrebno je da se ista prvo uveze. Kliknite na dugme Uvezi kako biste počeli skeniranje i uvoz.

Premesti (Kopiraj)

Ukoliko Vaš WordPress sajt treba da se učitava sa nove URL adrese, premestite ga na novu URL adresu sa samo par klikova. Izaberite naziv za Vaš novi URL, protokol i direktorijum. Dodajte novi Parkiran domen ili Addon domen u cPanelu ako se naziv ne nalazi u padajućem meniju. Molimo Vas da polje Poddirektorijum ostavite prazno ako želite da se sajt učitava samo iz domena.

Ubrzaj

Ovaj alt služi za ubrzanje WordPress instalacije. Ukoliko se ubrzanje aktivira, biće instaliran W3 Total Cache i aktiviran Redis ili Memcached.

WP-CLI

Upravljajte WordPress sajtom putem konzole.

SSL

Uz pomoć ovog alata možete aktivirati ili deaktivirati SSL vezu na Vašem WordPress sajtu. Pored ovih opcija možete proveriti da li na sajtu postoje resursi koji učitavaju putem HTTP protokola i automatski ih redirektovati na HTTPS.

Updated on 2. August 2023.

Was this article helpful?

Related Articles