1. Početna
  2. WordPress
  3. WordPress Manager by SuperHosting

WordPress Manager by SuperHosting

WordPress Manager je novi alat koji Vam omogućava da upravljate sa više WordPress instalacija na svom nalogu.

Podržan je na svim hosting paketima SuperHosting.RS.

Opcije Premesti, Ubrzaj i WP-CLI su dostupni za SuperPro i SuperHosting pakete. Kako biste mogli da koristite ove opcije, hosting nalog treba da bude na jednom od pomenutih paketa.

WP Manager Vam pruža mogućnost da povratite informacije iz bekapa, da izmenite administrativne podatke, premestite ili kopirate instalaciju i još mnogo toga.

WordPress instalacije

Kako biste aktivirali dodatne opcije, prvo je potrebno da odaberete veb-sajt. To ćete uraditi klikom na dugme Izaberi (!) sa desne strane.

Kako biste osvežili spisak, kliknite na dugme “Osveži spisak instalacija”.

info-iconNapomena: Ako na Vašem nalogu ima više od 3 instalacije, prikažaće Vam se padajući meni umesto spiska.

WordPress alati

Kada izaberete određenu instalaciju, omogućiće Vam se sve opcije WordPress Manager-a.


Nova WordPress instalacija

Instaliraj novi WordPress na svom hosting nalogu. Za instalaciju se koristi Softaculos.

Sigurnosne provere

U ovom meniju možete naći najvažnije zaštite za WordPress i aktivirati dodatne zaštite za veću bezbednost.

Povrati iz bekapa

Povratite svoj sajt iz rezervne kopije. Podaci će biti poništeni (prepisani) nakon ovog koraka. Promene koje ste napravili nakon Vašeg poslednjeg bekapa neće biti moguće vratiti nazad. Dobićete potvrdni imejl kada ovaj proces bude gotov.

Administrativni podaci

Izmenite sa lakoćom Vaše administrativne podatke – korisničko ime, imejl i lozinku. Dodajte zaštitu za administrativni (wp-admin) direktorijum sa korisničkim imenom i lozinkom.

Cron zadaci

Cron zadaci se koriste za izvršavanje posebne grupe zadataka ili pravila u Vašem WordPress sajtu. Možete odrediti da li će ova odložena dejstva da se izvršavaju svaki put kada se sajt očita (tj. za svakog posetioca sajta), ili će se svi zadaci izvršavati u Vašem cPanelu, nezavisno od WordPress-a. Preporučujemo izvršavanje zadataka u cPanelu, zato što ovo dovodi do smanjenja korišćenje resursa i bržeg sajta. Molimo Vas da imate u vidu da će se Cron zadaci izvršavati po ovde postavljenim vremenskim intervalima.

Izbriši

Uklonite starije i nekorišćene WordPress instalacije. Ovo će pokrenuti proces koji će izbrisati sve fajlove, baze podataka, teme i dodatke koji su povezani sa ovom instalacijom. Pažljivo proverite svoj sadržaj pre brisanja. Ako ste slučajno izbrisali instalaciju možete je lako vratiti iz menija Povrati iz bekapa.

Uvezi

WordPress Manager by SuperHosting Vam pomaže da brzo i lako upravljate svim svojim WordPress instalacijama na svom hosting nalogu. Ovaj alat je dobar ako Vaša WordPress instalacija nije odmah vidljiva nakon što ste je ručno instalirali, ili ako ste premestili sajt. Treba da uvezete instalaciju kako biste upravljali njom. Kliknite na dugme Uvezi kako biste počeli skeniranje i uvoz.

Premesti (Kopiraj)

Ukoliko Vaš WordPress sajt treba da se učitava sa nove URL adrese, premestite ga na novu URL adresu sa samo par klikova. Izaberite naziv za Vaš novi URL, protokol i direktorijum. Dodajte novi Parkiran domen ili Addon domen u cPanelu ako se naziv ne nalazi u padajućem meniju. Molimo Vas da polje Poddirektorijum ostavite prazno ako želite da se sajt učitava samo iz domena.

Ubrzaj

Sa ovim alatom možete da brzo i lako aktivirate dodatne module da ubrzate svoj sajt.

WP-CLI

Upravljajte WordPress sajtom putem konzole.

Obnovljen: 18. фебруара 2020.

Da li Vam je ovaj članak bio koristan?

Slični članci